LightWEB
Startside

Kven er Skreppa?    Flatbrød - historikk    Aktivitetar       Lenker    Kontaktinformasjon      

LightWeb

 

Produksjon og produkt

Skreppa sin spesialitet er heimebaka flatbrød 

Flatbrød (Morgedalsbrau), grovt mjøl og godt smør gjær Morgedalsbrauet særs velsmakande. Flatbrødet er laga etter gamal oppskrift og steikt på takke.

Flatbrød har sin faste plass på alle middagsbord og er den eldste formen for brød i Telemark. Det har vore akta og æra i mange hundre år. Kvar vår og haust vart det baka store stablar med flatbrød som vart lagra på stabburet. Ei husmor med respekt for seg sjølv, kunne ikkje væra utan flatbrød. Ofte var det bakstekjerringar som drog frå gard til gard og baka. Det var litt av ein sjau å ha desse kjerringane på garden. Mannfolka måtte skaffe spesialved, helst tørr granved som var kløyvd i små skier slik at den passa i kjeleringen.

 

Tyttebærrømme
Smakar også utmerket saman med spekemat, grava og grilla kjøtt, ost, vafler og som dressing.

 

Heimelaga produkt frå Skreppa:

 


Flatbrød 250g
Varedeklarasjon


 

 


Økologisk flatbrød 250g
Varedeklarasjon

 

 


Sveler (lappar)
Varedeklarasjon

 

 

 


Kling
Varedeklarasjon

 


Tyttebørrømme

Varedeklarasjon

 

Produkta er å få kjøpt i utvalgte butikkar på Østlandet.

Ta gjerne kontakt for spørsmål på Mob. 958 54 600

 

 

   

Skreppa A/S
Dagleg leiar: Halvor Nordal
Salssjef: Inger Marie Bakås
Produksjonssjef: Mari Grønlid
Addresse: Morgedalvegen 20,
N-3848 Morgedal
Telefon: +47 35054600
Mob: +47 95854600
Facebook: Skreppa A/S
 


 

© LightWeb